Csoportjaink

of

Tulipán csoport

 

Óvodapedagógusok:
Horváth Lászlóné - Erzsi néni
Kovács Zita - Zita néni
Dajka:
Bőhm Lászlóné - Éva néni
Pedagógiai asszisztens:
Locskainé Fiala Adél - Adél néni

Tulipán csoportunkban több változás is történt. 23 gyermekünk van, ebből öten érkeztek idén a csoportba, így fontos feladatunk beilleszkedésük segítése. Ugyanakkor mindannyian nagycsoportosok lettek, ennek megfelelően magasabb elvárásnak kell megfelelniük, hogy év végére elérjék az iskolaérettség szintjét. 

Egyre hosszabb és tartalmasabb kirándulásokat teszünk, többször megyünk élményszerző sétára, megfigyelni a természet változását, szépségeit, megbeszéljük az ok-okozati összefüggéseket.

A foglalkozások időtartama kicsit hosszabbodik, de szem előtt tartjuk a játékba ágyazott témafeldolgozásokat, a tevékeny ismeretszerzést, hogy biztos alapokkal rendelkezzenek. Továbbra is mesélünk, énekelünk, zenélünk, kreatív ötleteiket megvalósítjuk, rajzolunk, festünk, táncolunk és minden lehetőséget megragadunk a mozgásra udvaron, teremben, tornateremben egyaránt. 

Óvodánk néphagyományéltető jeles napjait, ünnepeit népi játékokkal, mesékkel (legendák felelevenítésével), dalosjátékokkal, tánccal tesszük élővé, szerethetővé, gyerekekhez közelivé.