Csoportjaink

of

Hóvirág csoport

 

Óvodapedagógusok:
Kaposvári Gabriella - Gabi néni
Walch Tamásné - Kati néni
Pedagógiai asszisztens:
Senkár Judit
Dajka:
Németh Andrásné - Ildi néni

Csoportunkba 23, 3- 4 és fél éves korú kisgyermek jár, 8 kislány és 15 fiú. A már előző évben hozzánk járó gyerekekre támaszkodunk az új gyerekek anyás beszoktatása során.

A sok fiú miatt előtérbe kerülnek a fiús játékok, és élünk a néphagyományéltetés adta lehetőségekkel, népi játékokkal.

Csoportunk idén nyáron megújult. Sok új berendezési tárgyunk lett, melyek a csoport összképén pozitívan változtattak, egyben több helyet biztosítanak a gyerekek játéktevékenységeinek. Az új asztaloknál színezni, gyurmázni, rajzolni lehet, az új babakonyha pedig motiváló hatású, és segíti a gyerekek szerepjátékának fejlődését. Új szőnyegünk a gyerekek kedvence lett puhasága miatt, ezen sokat zenélünk, énekelünk, mesélünk, beszélgetünk. Az új polcok és kosarak az átláthatóságot, rendezettséget szolgálják.

A mozgás úgy a tornateremben, mint az udvaron nagyon fontos fejlesztő hatással bír. A beszédfejlődéstől a kézdominanciáig, a gondolkodástól az arányos testi fejlettségig kihat a gyermekekre.

Igyekszünk ennek fényében gyermekeinknek olyan teret biztosítani, ahol egész nap jól érzik magukat, szívesen jönnek reggel, és élményekkel telve mennek haza.