Csoportjaink

of

Mókus csoport

 

Óvodapedagógusok:
Ispánné Péter Julianna - Juli néni
Kisné Németh Ildikó - Ildi néni
Dajka:
Hurai Csabáné - Julcsi néni

Csoportunk több, mint 15 éve vegyes csoportként működik. Fő szempontunk a szeretetteljes, biztonságos légkör kialakítása. Az óvodába lépő gyermekek segítségére nem csak mi felnőttek vagyunk, hanem a már kialakult közösségünk is, ahol a nagyobb gyerekek is segítik, dédelgetik a piciket, mivel kiskorukban ők is ezt tapasztalták, így továbbadják szeretetüket.

A vegyes csoportban lehetőségük van a testvéreknek, barátoknak együtt maradni, és a még egy évet maradó nagycsoportosoknak sem kell csoportot váltaniuk. Anyás beszoktatásnál a gyermekek igényeihez alkalmazkodunk. A konfliktushelyzeteket következetesen kezeljük, ebben szintén segítségünkre vannak a nagyok, akik követik a már kialakult szabályokat. Tudatosítjuk bennük, hogy a kicsik felnéznek rájuk, mintát követnek, ezzel nagy mértékben fejlődik önbizalmuk és empatikus készségük is. Bizonyos tevekenységeket, fejlesztő feladatokat csak nagycsoportos korúakkal végzünk, de a kicsik ilyenkor is jelen vannak, így a kiváncsi, érdeklődő gyerekek már pici korukban tudnak csipegetni ezekből az információkból is.

Napi tevékenységünket meghatározza a szabad játék, ahol minden korosztály megtalálja a számára megfelelő, változatos játékokat, ábrázolási eszközöket, könyveket. Nagy figyelmet fordítunk a mozgásra az udvaron és a tornateremben egyaránt. Hagyományéltető programunk lehetőséget ad a természetes anyagok megismerésére, játékkal, mesével, énekkel, a természet megismerésével, szeretetével.

Iskolakezdésre a szülők segítségével, együttműködésével tudásban, tapasztalatban gazdag, érzelmileg, szociálisan érett, a saját egyéniségét megtartó, önbizalommal rendelkező gyerekeket engedünk útra.